След като Plovdiv24.bg ви информира за създаването на фейсбук група в

...
След като Plovdiv24.bg ви информира за създаването на фейсбук група в
Коментари Харесай

Проговори братът на Катя Лерца! Това е неговата теория!

След като Plovdiv24.bg ви информира за основаването на фейсбук група в поддръжка на Катя Лерца, през днешния ден публикуваме пост на брата на наказаната на две години и четири месеца затвор: "Катя Лерца е моя сестра и аз се гордея с това. Защото тя е прелестен човек. Тя е естествена, неподправена, добросърдечна, отзивчива, грижовна, виновна, толерантна. Някои хора я назовават "убийца ". Само че тези някои, включително и публицисти, дано погледнат в български разяснителен речник и прочетат тълкуването на думата "убиец ".
Там е написано: "убиец " - "Човек, който с държанието си е предизвикал гибел на различен човек ". Какво е било държанието на Катя в трагичната обстановка във съдбовния ден 13 май? Поведението на Катя е било напълно съответно, реакцията й е била напълно точна. А точно: подхванала е прекосяване от последна лява в междинна лента на пътното платно, с цел да избегне конфликта с ненадейно набилия спирачки автомобил. За да избави живота на приятелката си, която е пътувала с нея, с цел да избави живота на лидера на автомобила пред нея, с цел да избави личния си живот. 
Как би могла Катя да допусна. че там в междинна лента на трилентов бул. би могъл ненадейно да се появи човек? А това да улови процеса на неговото появяване /да го види/ е било невероятно, тъй като е нямала видимост заради спрения вдясно за инспекция камион. Сигурен съм, че в случай че Катя бе доловила неочакваното появяване на човек там, където не би могло да се чака, нейната реакция би била друга. Катя Лерца не е палач! Както към този момент загатнах, държанието и дейностите й по време на случая са били напълно съответни и верни. 
Нека се замислят тези, които винят Катя, каква маневра биха подхванали в дадената обстановка, нямаше ли реакцията им да е същата. Законът не не разрешава прекосяване от последна лява в междинна лента на трилентов бул.. Правилникът за стопиране на МПС за инспекция не позволява на пътния служител на реда по време на стопиране да се подвизава в междинна лента на пътното платно. Има указания на КАТ, ясно регламентиращи метода за стопиране на МПС. Тези указания и правила не са спазени от починалия служител на реда. Той е постъпил безразсъдно и непрофесионално. Със своето деяние е съдействал за гибелта си. Да, нещастието е огромна. Но това е покруса освен за фамилията на починалия, моите съболезнования към околните му. 
Това е покруса и за Катя и за нейното семейство. Защото животът на Катя се промени, тя е разпознавана и посочена с пръст, съдена за нещо, за което няма виновност, унижавана, децата й са унижавани. Голяма част от обществото си сътвори отрицателно мнение за Катя Лерца, за което са отговорни медиите, които едностранно и некадърно отразяваха събитията. Бих помолил публицистите да демонстрират безпристрастност и професионализъм в работата си. Надявам се идващото решение на съда да не бъде подбудено още веднъж от публичния напън. Мисля си за деня, в който тези, които винят Катя, ще се осъзнаят. Благодаря на всички, които поддържат Катя! Тази поддръжка е значима за нея. Подкрепям те, Кате!!! "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР